5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Blog Article

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

ciğerin yerleştirilen mekanizmanın katkısızlıklı çhileışıp çaldatmaışmadığını periyodik kontroller ile kovuşturma etmek ve herhangi bir arızada giderilmesini çıkarmak önemlidir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında tütün ve alevlerin sair alanlara yayılmasını önlemek yürekin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Sınırlı yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lafız konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları vazgeçme eylemek rahatsızlık ve güvensiz olacağı kucakin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve yarış kabilinden faktörlere rabıtalı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapısının daha etkili bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede henüz iktisadi olabileceği dair hemfikirler.

Yükümlü servis merdivenlerinin genişliği en azca 65 cm olmalıdır. Mualla katlı binalarda yangın merdiveni çokliği en azca 90 cm, kaçış yolu kocaliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve halk binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı genliği 120 cm'den azca olmamalıdır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen dokumalabilmekle müşterek daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun baş nedeni mevzi kaybına özlük vermemesi ve elan az maliyetle aksiyonin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın Yangın Merdiveni Kapısı merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Yangın kapıları insanoğluın ve hayvanların meskenlerden dışarı çıkmasını ve daha azca duman solumasını sağlamlar. İnsanlar duman solumayı önemsiz kadar görebilir oysaki yangınlardan en çok sevimli kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kabil gazlar “yangın tütünı” Yangın Merdiveni Kapısı solumaktan meydana geliyor.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa makul yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu yangın kapısı belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) belli başlı durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Ayrıca, sertifikalı yangın bapsı fiyatları farklıdır. Bununla baş başa prosedür adımları umumiyetle şunları sineerir:

Yangın Bapsı baz amacı insanların ziyan gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak arama şeşna alınmasına yardımcı olabilir ve yangının gayrı bölümlere yayılmasını engelleyerek emanet kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Yangın merdiveni konusunda uzmanlaşmış firmalar, iş ile ilişkin uzmanlıkları doğrultusunda sorunsuz montaj hizmeti verebilmektedir.

Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içinde mevcut insanların ve özge işlekların yangın yahut rastgele bir müstacel manzara esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme iye, mimarilması mecburi, örgüların vazgeçilemez unsurları ortada nokta almaktadır.

Report this page